Θα θέλατε έναν βαθύτερο και ισχυρότερο δεσμό με το άλογό σας; Δοκιμάστε αυτούς τους 6 τρόπους για να τον βελτιώσετε.

1. ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΠΠΑΣΙΑ.

Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά κάνετε ένα διάλειμμα από την ιππασία για λίγο. Αντ ‘αυτού, επικεντρωθείτε στην οικοδόμηση της σχέσης με το άλογό σας στο έδαφος.

Όταν εργάζεστε με το άλογό σας, επιμένετε στο να σέβεται τον προσωπικό σας χώρο, ενώ αυτό σας ακολουθεί πρόθυμα όταν το οδηγείτε με το χέρι. Η απόκτηση του σεβασμού από το άλογό σας, όντας στο έδαφος και δίπλα του, μπορεί να γενικευτεί και στην ιππασία σας.

2. ΚΑΝΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ.

Η εκτέλεση καθημερινών εργασιών με το άλογό σας μπορεί να σας βοηθήσει στο να καθορίσετε τα όρια και τον ρόλο σας στη ζωή του. Οι βασικές εργασίες μπορούν να αποτελούνται από απλές ασκήσεις, όπως το να ζητάς από το άλογό σου να χαμηλώσει το κεφάλι του. Η εργασία εδάφους παρέχει ένα εξαιρετικό υπόβαθρο για να χτιστεί η σχέση σας, ακόμη κι αν το άλογο σας δεν είναι έτοιμο να ιππευθεί.

3. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΙΝΗΣΙΑ-ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΠΟΚΡΙΣΗΣ.

Η ευκινησία κι η ταχύτητα απόκρισης των ιπποειδών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τον δεσμό με το άλογό σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε με τη ταχύτητα απόκρισης στο έδαφος κι έπειτα ιππεύοντας. Με αυτό το «εργαλείο», εσείς και το άλογό σας θα ξεπεράσετε διάφορα «εμπόδια» που μπορεί να είναι τρομακτικά στην αρχή. Είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να βελτιώσει την επικοινωνία με το άλογό σας.

4. ΙΠΠΟΚΟΜΙΑ

Η Ιπποκομία είναι μια πολύ καλή δραστηριότητα σύνδεσης με το άλογο σου. Τα άλογα-μέλη μιας αγέλης φροντίζουν συνέχεια το ένα το άλλο, κι αυτό καθιστά την περιποίηση σαν ένα τρόπο που μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τα άλογά μας χρησιμοποιώντας τις δικές τους φυσικές συμπεριφορές. Ξοδέψτε χρόνο για την περιποίηση του αλόγου σας καθημερινά, και θα ενισχύσετε τον δεσμό σας.

5. ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΥ ΣΑΣ

Αν δεν τα κάνετε ήδη όλα, τότε αναλάβετε την ευθύνη για τη φροντίδα του αλόγου σας για ένα μήνα. Όταν είστε αυτός που το ταίζει, το περιποιείται και το φροντίζει, μπορεί να μάθετε περισσότερα πράγματα για τις συνήθειες και την προσωπικότητα του αλόγου σας που δεν γνωρίζατε πριν. Το άλογό σας θα σας αναγνωρίζει ως το πρόσωπο που το βγάζει έξω το πρωί και έρχεται να το πάρει τη νύχτα. Θα σας κοιτάζει επίσης για το φαγητό του.

6. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ

Δοκιμάστε μια ή πολλές καινούργιες ασκήσεις ή πηγαίνετε για πορεία στη φύση από διαφορετικό δρόμο. Η αντιμετώπιση νέων προκλήσεων με το άλογό σας μπορούν να σας βοηθήσουν χτίσετε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον και να δημιουργήσετε ακόμη πιο ισχυρό δεσμό μεταξύ σας.

 

Πηγή: https://ihearthorses.com/6-ways-to-improve-your-bond-with-your-horse/?epik=dj0yJnU9Vkx0ZFZObUI0WGV2bllxcGp6RHlMNktKZF94VGdubDYmbj1qRGFTOXE1ZXZvWHBqZFc0MVh6UmlRJm09MyZ0PUFBQUFBRjBLSjBv

 

Φωτογραφίες: balanced-horseman-shop.de

@shetland_jack

https://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/357697/Real-life-horse-whisperer-given-new-lease-of-life-after-Army-trauma