Περισυλλέγονται πληροφορίες για την ιππασία και την θεραπεία με τα άλογα γενικότερα, τα περισσότερα άρθρα που αναρτούν οι σύγχρονοι συγγραφείς έχουν να κάνουν με την βελτιωμένη υγεία που απολαμβάνουν οι ιππείς και οι ιππείς- ασθενείς.

Μεταξύ άλλων, όπως η βελτίωση της ισορροπίας, του συντονισμού των κινήσεων, την απόκριση των αντανακλαστικών, την εκγύμναση των μυών, η βελτίωση της αυτοπεποίθησης, είναι κι ο ερεθισμός που προκαλείται στα εσωτερικά όργανα (εικ.1) όταν το άλογο τρέχει, όπως κι οι καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις που γίνονται ενεργοπαθητικά μέσω των ταλαντώσεων δονήσεων που προκαλούνται.

(εικ.1)

 

(εικ.2)

 

Επίσης, η διάταση και εκγύμναση της σπονδυλικής στήλης (αναλόγως τον σπόνδυλο ή το σύνολο των σπόνδυλων), ενισχύει την λειτουργία των αισθητικόκινητικών νεύρων του νευρικού συστήματος. Υπάρχει η θεωρία κι η γενική πεποίθηση πως τα νεύρα αυτά με τομέα ευθύνης τα εσωτερικά όργανα (καρδιά,στομάχι, σπλήνα, λεπτό και παχύ έντερο και άλλα) ορίζουν και καθορίζουν την υγεία τους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό πατώντας εδώ.

(εικ.3)

Αναρτώ και την βιομηχανική ανάλυση του βαδίσματος και τρεξίματος του αλόγου σε συνάρτηση με αυτή του ιππέα. Μελετούνται η στάση της κεφαλής του λαιμού και της σπονδυλικής στήλης και των δυο (ανθρώπου και αλόγου)

 

Φωτογραφίεςhttps://scientificillustration.tumblr.com/post/12708603020/moshita-nervous-system/am

https://pin.it/jr6cq6oay6sfdn

https://pin.it/4lbshfhhsrinri

Πηγέςhttps://www.ufitclinic.com/blog/benefits-of-horse-riding-and-prehab

http://www.alhijamah.com/relational-organs-and-diseases.html?epik=dj0yJnU9emNsUHprSGlQdTgtdlFWOVJHSnVKcmUzX3cya0xnZnImbj1SUVI2MGtWeVA2ZWF5V0l6NkZpWFNRJm09MyZ0PUFBQUFBRjBNMGNR#.XQzRzRZRWaM