Ένα άλογο μπορεί να κουβαλάει το 15-20% του βάρους του – οπότε αν είστε 100 κιλά, το άλογό σας πρέπει να έχει βάρος περισσότερο από 700 κιλά για να σας μεταφέρει άνετα.

Δεν υπολογίζω μόνο το δικό μου βάρος.

Παρόλο που το βάρος σας είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην ιππασία ή ακόμα και στην αγορά ενός αλόγου – ο εξοπλισμός σας είναι επίσης ένα πρόσθετο βάρος που οι περισσότεροι αναβάτες ξεχνούν εντελώς.Ο εξοπλισμός μπορεί να προσθέσει άλλα 20 κιλά στο φορτίο του αλόγου.

Εάν είστε ένας βαρύς αναβάτης, είναι σημαντικό πρώτα να ιππεύετε ένα άλογο που είναι αρκετά μεγάλο για να σας μεταφέρει εύκολα και δεύτερο, να χρησιμοποιείτε ελαφρύ εξοπλισμό, ώστε να μην είστε σαν ιππότης των μεσαιωνικών χρόνων ντυμένος για μάχη! Θα χρειαστεί επίσης να έχετε μια σωστή σέλα που του ταιριάζει, για να βοηθήσετε στη κατανομή του βάρους σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μέτρηση της σέλας, κάντε κλικ εδώ.

Το ύψος σου

Το να είσαι πολύ ψηλός σε ένα άλογο μπορεί να είναι σαν να οδηγείς ένα ποδήλατο για μικρά παιδιά ως ενήλικας.Τα πάντα φαίνονται πολύ τονισμένα και έντονα, από το βάδισμα του μέχρι την προσπάθεια του να ανεβεί μια ανηφόρα.

Οι πιο έμπειροι αναβάτες συνιστούν ένα άλογο ανθεκτικής κατασκευής για έναν ψηλότερο αναβάτη, με φαρδιά πλάτη, ώστε να έχετε περισσότερο πεδίο για να κάθεστε.

Η  ηλικία του αλόγου σας

Η ηλικία του είναι ένας μεγάλος παράγοντας όταν μιλάμε για το βάρος που μεταφέρει.

Δεν μπορούμε να βάλουμε φορτίο σε νεαρά άλογα, καθώς αναπτύσσουν τις αρθρώσεις τους.

Αυτό ισχύει και για τα πιο ηλικιωμένα άλογα.

Όπως και οι ηλικιωμένοι άνθρωποι, ένα ηλικιωμένο άλογο δεν έχει καλή ροή αίματος στις αρθρώσεις του και κάποιο φορτίο θα τα κάνει επιρρεπείς σε τραυματισμούς του μυοσκελετικού.

Έτσι, ένα μέσης ηλικίας άλογο είναι το καλύτερο για ένα βαρύτερο άτομο. Είναι πλήρως ανεπτυγμένα, αλλά ακόμα έχουν την ενέργεια να σας μεταφέρουν.

Δείτε ένα παράδειγμάπυ δείχνει πως η ανατομία των αλόγων και των ανθρώπων δεν είναι τόσο διαφορετική όσο φανταζόμαστε:

Ιππεύοντας σωστά

Είναι σημαντικό να είστε ένας καλός αναβάτης αν έχετε περιττά κιλά, για χάρη του αλόγου.

Καθισμένος χαλαρός και εκτός ισορροπίας στη σέλα, θα φέρει πίεση στο άλογο. Με παρατεταμένη ιππασία θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στην πλάτη του και τελικά να προκαλέσει προβλήματα υγείας.

Η βελτίωση των δεξιοτήτων ίππευσης θα βοηθήσει το άλογό σας να αναπτύξει εμπιστοσύνη στο να σας μεταφέρει, πράγμα που θα βελτιώσει και το βάδισμα του.

Extra tip:

Μπορείτε να βρείτε ράτσες αλόγων σύμφωνα με το ανάστημά σας στην πηγή παρακάτω όπως και πατώντας εδώ.

 

Φωτό: http://www.horselistening.com/2013/02/17/why-you-should-ride-the-left-side-of-your-horse-going-right/

http://www.horseridersmechanic.com/your-stirrup-length.html

 

πηγή: https://everydayhorsing.com/am-i-too-heavy-to-ride-a-horse/

http://www.horseridersmechanic.com/your-stirrup-length.html