Ως Αθλητική Θεραπευτική Ιππασία εννοούμε την ιππασία για άτομα με ορισμένες προκλήσεις στη ζωή, που το σώμα τους, τους καθιστά ικανούς να κάνουν θεραπευτική ιππασία και στη συνέχεια αυτόνομη ιππασία στα πλαίσια της θεραπείας.

Ορίστε μερικά απ´ τα οφέλη της:

Cardio: ενεργοποιεί την αδρεναλίνη, αυξάνει τους παλμούς και βελτιώνει τον μεταβολισμό. Αυτό επίσης σημαίνει ότι επιτυγχάνεται και η καύση λίπους. Μέσα σε μια μόνο ώρα ιππασιας καίτε 650 θερμιδες!

Τόνος των μυών: όταν καποιος ιππεύει οι μύες του συστέλλονται και διαστέλλονται σύμφωνα με την κίνηση του αλόγου. Αφού κάθε στιγμή χρειάζεται να προσαρμόζεται το σώμα στις μετακινήσεις του αλόγου, χρησιμοποιώντας μικρές και ελεγχομενες κινησεις, κάθε μυς θα τονωθεί φυσιολογικά.

Ισορροπία και συντονισμός: κάθε ιππέας πρέπει ανα πάσα στιγμή να προσέχει το αλογο του και τις κινήσεις του και να προσαρμόζεται αναλόγως. Όποτε οι διαδικασίες των κινήσεων των μυών και των σκέψεων που χρειάζονται για την ισορροπία και την ίππευση Αποδείχτηκε ότι βελτιώνουν τη δύναμη του πυρήνα του σώματος, τη σταθερότητα, στάση και συντονισμό του. Ένα παράδειγμα όταν ιππεύουμε αριστερόστροφα:

Ευλιγισία: η ιππασία απαιτεί ευκινησία και γρηγοράδα. Με τον καιρό οι μύες του σώματος τεντώνονται και μαθαινεις να διατηρείς την ισορροπία σου κατα την ίππευση, την ανάβαση και την αφίππευση.

Επίσης αναφέρουμε σε αυτό το ποστ τον μοναδικό δεσμό που αναπτύσσει ο αναβάτης με το άλογο του!