Διαγνωσμένη με αυτισμό, η Danyele Foster έχει μετατρέψει τη ζωή της, αφού αναγενεί το πάθος της για τα άλογα και ξεκινάει μια καριέρα ως αθλήτρια ιππασίας.

“Τα άλογα με βοήθησαν να βελτιωθώ σε ποικίλους τομείς”, δήλωσε η κ. Foster.

“Μου έδωσαν τη δυνατότητα να αποκτήσω fitness και μυϊκή δύναμη, μου επέτρεψαν να γίνω πιο δυναμική και να θέσω κάποια όρια στις σχέσεις μου με τους άλλους ανθρώπους. Αισθάνομαι ολοκληρωμένη και νιώθω σαν να συνεισφέρω στην κοινωνία”.

Πριν από τη διάγνωση της, η κα Foster ζούσε μια ταραχώδη ζωή, αβέβαιη ως προς το γιατί δυσκολεύεται να συναναστραφεί με άλλους ανθρώπους.

“Ένιωθα πολύ απομονωμένη, σαν να υπήρχε ένα τείχος από γυαλί ανάμεσα σε εμένα και τον υπόλοιπο κόσμο”.

“Ένιωθα συνεχώς ότι έλειπε κάτι, ότι οι άλλοι άνθρωποι καταλάβαιναν πράγματα που εγώ δεν καταλάβαινα”.

“Περνούσα πραγματικά μια κρίση και χρειαζόμουν βοήθεια”, δήλωσε η κ. Foster.

“Πήγα να δω μία γιατρό, η οποία παρόλο που παραδέχτηκε ότι ήταν καινούργια γιατρός, λόγω την εμπειρίας της με την παιδιατρική, γνώριζε καλά το αυτιστικό φάσμα.

“Στη συνέχεια παραπέμφθηκα σε ψυχολόγο και σε λογοθεραπευτή στην περιοχή μου και πολύ αργότερα είχα τη διάγνωση μου”.

Με την κατανόηση του γιατί αισθανόταν τόσο διαφορετική, η κα Foster βρήκε νόημα στη ζωή της μέσα από το παιδικό της πάθος για τα άλογα.

“Ήμουν πάντα απίστευτα παθιασμένη με τα άλογα, μου έδιναν μια διέξοδο ως παιδί. Διάβαζα τα πάντα, ζωγράφιζα άλογα κι ότι έχει να κάνει με αυτά”, είπε.

Μετά τη διάγνωση της, επισκέφθηκε το τοπικό κέντρο θεραπευτικής ιππασίας, όπου περνούσε πολύ χρόνο και μετέπειτα συμμετείχε σε αγώνες της κατηγορίας της στο Queensland. Αργότερα στην καρίερα της ασχολήθηκε και με τον εθελοντισμό σε παρόμοια προγράμματα, όπως και με την εκπαίδευση αλόγων.

πηγή: http://mobile.abc.net.au/news/2016-02-09/horses-enable-full-life-for-woman-living-with-autism/7151664