Αναρτείται η ιστορία μιας μητέρας με την κόρη της, η οποία αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της εγκεφαλικής παράλυσης.

Ήταν εύκολο για μένα να το γράψω όλο αυτό, αλλά εξαιρετικά δύσκολο να μοιραστώ. Η κόρη μου επέμενε ότι θα βοηθούσε τον κόσμο κι ήθελε πολύ να μοιραστώ την ιστορία της. Η Cameron είναι ξεχωριστή, όπως όλα τα παιδιά. Είναι τσαχπίνα, αυτοπεποιθησάτη και έξυπνη. Έχει επίσης εγκεφαλική παράλυση.

Δεν γνωρίζουμε πότε είχε το εγκεφαλικό επεισόδιο ή «αιμορραγία του εγκεφάλου» όπως την αποκαλεί, αλλά διαγνώστηκε σε ηλικία 18 μηνών. Πέρασε επιτυχώς κάθε αναπτυξιακό ορόσημο και μπορεί να κάνει το οτιδήποτε. Η μόνη διαφορά είναι ότι πρέπει να προσπαθήσει πολύ περισσότερο.

Για όσους από εσάς δεν γνωρίζετε τι είναι η εγκεφαλική παράλυση, θα σας τσιτάρω τον ορισμό του CEREBRAL PALSY ALLIANCE:

“Η εγκεφαλική παράλυση είναι ένας όρος ομπρέλα που αναφέρεται σε μια ομάδα διαταραχών που επηρεάζουν την ικανότητα του ατόμου να μετακινείται. Πρόκειται για βλάβη στον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο είτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είτε λίγο μετά τη γέννηση.

Η εγκεφαλική παράλυση διαχέεται στα άτομα με διαφορετικούς τρόπους και μπορεί να επηρεάσει την κίνηση του σώματος, τον έλεγχο και τον συντονισμό των μυών, τον μυϊκό τόνο, τα αντανακλαστικά, τη στάση του σώματος και την ισορροπία. Παρόλο που η εγκεφαλική παράλυση είναι μια διαρκή και μόνιμη κατάσταση, ορισμένα από αυτά τα σημάδια εγκεφαλικής παράλυσης μπορεί να βελτιωθούν ή να επιδεινωθούν με την πάροδο του χρόνου. ”

Θεραπευτική Ιππασία

Όταν η Κάμερον ήταν 4 ετών, μας παρέπεμψαν σε ένα τοπικό θεραπευτικό κέντρο ιππασίας. Οι Ειδικοί έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης, εμπιστοσύνης και ενθουσιασμού για την Cameron τα τελευταία 4 χρόνια. Είμαστε εξαιρετικά τυχεροί που είναι τόσο κοντά στο σπίτι.

Πρώτη φορά την έφερα όταν ήταν 18 μηνών. Έδινε καρότα στα αλογα και έκλαιγε από ενθουσιασμό. Ως αμαζόνα εγώ η ίδια, ήξερα τα οφέλη της θεραπευτικής ιππασίας.

Μίλησα με τον εκπαιδευτή της Cameron για τους στόχους μας όταν ξεκίνησε. Ήθελα να πάρει τα οφέλη της εργοθεραπείας και της φυσιοθεραπειάς μέσω της θεραπευτικής ιππασίας. Αλλά ήταν επίσης σημαντικό να μάθει να οδηγεί και να χειρίζεται το άλογο αυτόνομα.

Η Θεραπευτική Ιππασία δίδαξε στην κόρη μου τα εξής:

Ισορροπία

Αυτοπεποίθηση

Στάση του σώματος

Δύναμη στο κέντρο του σώματος (πυρήνας)

Ευκαμψία

Συντονισμό και

Διασκέδαση!

Ναι, η Cameron έχει μάθει όλα τα παραπάνω αλλά κι ακόμη περισσότερα που δεν περιμέναμε.

Πρώτον, έμαθε να ζητά με ωραίο τρόπο αλλά με πυγμή. Όταν δουλεύουμε με άλογα δεν γίνεται να είμαστε ντροπαλοί. Δεν εγκαταλείπουμε και δεν ενδίδουμε.

Δεύτερον, πηγαίνουμε με τη ροή. Δεν είναι εύκολο να παρευρεθείτε σε αγώνα με ένα άλογο που δεν έχετε ιππευέσει για ένα χρόνο, επειδή το δικό σας πόνυ είναι άρρωστο. Αλλά όπως έμαθε η Cameron, πρέπει να προχωράμε και να προσαρμοζόμαστε όταν η ζωή γίνεται απροσδόκητη.

Τρίτον, ευγενής άμιλλα. Η κόρη μου είναι ευγενική στους άλλους αναβάτες, στο άλογό της, και δεν έχει σημασία το μετάλλιο που θα πάρει. Πάντα είναι χαμογελαστή. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η κόρη μου έχει μάθει να εμπιστεύεται τον εαυτό της. Όποιος συναντά την κόρη μου λέει «αν δεν μου έλεγες τι συμβαίνει, ποτέ δεν θα μάντευα το ιστορικό της». Δουλέψαμε σκληρά για να το επιτύχουμε.

Η κόρη μου είναι ο ήρωας μου επειδή είναι αληθινή, ατρόμητη, ευγενική και ειλικρινείς. Θέλει να γίνει τραγουδίστρια, δασκάλα, μητέρα και αθλήτρια στα μεγαλύτερα gran prix.

Πηγή: https://www.timidrider.com/my-daughter-is-my-hero/?platform=hootsuite

*no photo credits are taken regarding this repost. Copyright belongs to https://www.timidrider.com

Permission granted by the Author Heather Wallace